Konya müzeleri 2024’te 1 milyon 132 bin ziyaretçiyi ağırladı

Konya Müzeleri 2024’te 1 Milyon 132 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan müzeler, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 10 bin yıllık zengin tarihiyle kültür ve turizm alanında önde gelen şehirlerden biri olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve tarihi mirası tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği projeler, büyük ilgi görüyor. Altay, “Tarih ve kültür şehri Konya’mızda bulunan mevcut müzelerin yanı sıra belediye olarak hizmete sunduğumuz müze ve tanıtım merkezleri, Konya turizminin gelişimine önemli katkı sağlıyor. 2024 yılında Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Depo No:4 ve İfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi toplamda 1 milyon 132 bin ziyaretçiyi ağırladı. Misafirlerimizin ilgisinin her geçen yıl artması bizleri mutlu ediyor. Konya’nın turizm potansiyelini ve kültürel kimliğini daha da geliştirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Tüm misafirleri her mevsim Konya’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi:

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün canlandırılması ve ziyaretçilere etkili bir şekilde sunulması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, misafirleri ağırlama, bilgi sunma ve kültürel deneyimlerini zenginleştirme hedefiyle tasarlanmıştır. Türkiye’nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olan merkez, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Darülmülk Sergi Sarayı:

Kılıçarslan Meydanı’nda bulunan Darülmülk Sergi Sarayı, Konya’nın zengin kültürel mirasını ziyaretçilere sunan önemli bir sergi alanıdır. Sarayda, “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” ve “Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi” gibi iki önemli koleksiyon yer almaktadır.

Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi:

1922 yılında tamamlanan ve uzun yıllar farklı amaçlarla kullanılan Taş Bina, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Şimdi Taş Bina adıyla hizmet veren yapıda, Konya’nın dijital olarak tanıtıldığı bir merkez, kültür-sanat alanları ve konferans salonu bulunmaktadır.

Depo No:4:

Eski Tekel Binası olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Depo No:4, şehrin kültürel ve sosyal hayatına önemli katkı sağlıyor. Darülmülk İhya Projesi’nin bir parçası olan Depo No:4, sanat galerisi, kafe ve atölyelerle hizmet vermektedir.

İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi:

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, Geleneksel Türk İslam sanatına uygun bir külliye olarak tasarlanmıştır. Merkezde Konya Panorama Müzesi, Semâhâne, konferans salonu, atölyeler ve derslikler bulunmaktadır.

Related Posts

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor

Chobani ne demek, sahibi kim? Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Fenerbahçe’ye sponsor oluyor!

Dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani, Fenerbahçe Spor Kulübü ile stadyum isim sponsorluğu ve Avrupa maçlarında forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladı. Chobani yoğurt kimin? Sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü, 10 Temmuz 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani ile stadyum isim sponsorluğu ve Futbol A Takımı’nın Avrupa maçlarındaki forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladığını duyurdu. Peki, Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Chobani ne demek, sahibi kim?

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

LGS sınavı iptal olacak mı? Bakan Tekin’den net yanıt!

LGS iptal olacak mı, yeniden mi yapılacak sorusu bir süredir gündemde yer alıyordu. LGS sınavı sonrasında soru kitapçığı erken yayılmıştı. Bununla beraber LGS sınavının iptal edilip edilmeyeceği konusu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iddialarla ilgili net konuştu. Peki LGS iptal edilecek mi, yeniden mi yapılacak? İşte ayrıntılar…

ADANA DEPREMLE SALLANDI! Son dakika depremler AFAD ve Kandilli listesi 24 Haziran – Canlı: Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Az önce deprem mi oldu?

Son dakika deprem haberleri 24 Haziran Salı yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak AFAD tarafından kaydedilen verilere göre saat 00.08’de Bingöl’de 3.8 büyüklüğünde ve saat 07.09’da Adana Saimbeyli’de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise Adana Saimbeyli’deki depremin büyüklüğü 4.6 olarak açıklandı. Öte yandan yine AFAD verilerine göre saat 07.12’de ise Muğla Datça açılarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 24 Haziran son depremler listesi…

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

vozol