Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul Son Depremlerle Sarsıldı: Deprem Sigortaları Gündemde!

Milliyet.com.tr/ÖZEL İstanbul, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle huzursuz günler geçiriyor. Artçı sarsıntıların ardı arkası kesilmezken, 16.5 milyon kişinin yaşadığı bu dev şehirde alarm zilleri çalıyor. Vatandaşlar tedirgin bir şekilde sokaklara çıkarken, bazıları ise İstanbul’u terk etmeye başladı.

Marmara ve çevresinde hissedilen depremler ciddi bir zarara yol açmazken, doğal afetler deprem sigortalarını tekrar gündeme getirdi.

Marmara bölgesindeki konutların yüzde 40’ının zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Toplam 6.4 milyon konuttan 4.3 milyonu sigortalı durumda. Özellikle İstanbul’da konutların deprem sigortası yüzde 62 seviyesinde. Türkiye genelinde ise 20 milyon konuttan 11.2 milyonu sigortalı.

Deprem Sonrası Sigorta Fiyatları ve Talepler!

Zorunlu deprem sigortası, olası bir hasar durumunda ne kadarı karşılıyor? İstanbul’da şu anda zorunlu deprem sigortası ve özel sigorta bedelleri ne durumda? Depremden sonra sigorta fiyatlarında ve taleplerinde bir artış oldu mu? Tüm bu konuları değerlendiren Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı, “Depreme bağlı olarak konut sigortalarında fiyat artışı olmuyor. Bunun sebebi, 2023 Kahramanmaraş depremi sonrası fiyatların yurt dışındaki reasürans baskısı nedeniyle bir miktar yükseltilmesiydi,” açıklamasında bulundu.

Taleplerde Artış Olabilir mi?

Bu tür felaketler sonrasında özellikle DASK, iş yeri ve konut sigortalarında talepler yüzde 20-25 oranında artabiliyor. Sigorta aracıları da bu süreçte yoğun bir şekilde destek sağlıyor.

İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortası Fiyatları!

Türkiye, 7 farklı deprem bölgesine ayrılıyor. Birinci derece bölgeler en riskli iken, 7. bölge en az riskli olarak kabul ediliyor. İstanbul’da primler risk bölgesine ve konut büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, 100 metrekarelik bir ev için birinci derece bölgede zorunlu deprem sigortası primi 2.057 TL iken, 7. derece bölgede yıllık prim 571 TL civarındadır.

‘Ev Eşyaları İçin de Sigorta Yaptırılabilir!’

Ev eşyaları için ayrıca sigorta yaptırılabilir. Kiracılar, ev eşyaları için konut sigortası yaptırarak koruma altına alabilirler. Konut poliçesi, zorunlu deprem sigortasının sınırlarını genişletir.

‘Zorunlu Deprem Sigortası Belli Bir Limite Kadar Hasarı Karşılıyor!’

Zorunlu deprem sigortası belirli bir limite kadar ödemeleri karşılıyor. Bu sınırı aşan durumlar için bina sakinleri ekstra koruma sağlamak için konut poliçesi yaptırabilirler.

‘Deprem Dışında Diğer Teminatlar Da Geçerli!’

Konut sigortaları deprem haricinde sel, su baskını, grev, terör, yangın gibi durumlarda da koruma sağlar. Kiracılar için eşya sigortası yaptırılabilir. Eşya sigortası, deprem, hırsızlık, yangın gibi birçok farklı riski kapsar.

‘Sigorta Yaptırmak İçin İdeal Bir Zaman!’

İstanbul’da ciddi bir hasar olmadan, fiyatlar artmadan konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası yaptırmak için şu anda ideal bir dönem.

İstanbul’da Konut Sigortası Bedeli Ne Kadar?

Silivri gibi birinci derece risk bölgesinde 100 metrekarelik bir daire için konut sigortası yaptırmak isteyen kişinin ödeyeceği ortalama tutar 8.500 TL civarındadır. Aynı daire için DASK sigortası yaptırmak istendiğinde ise ödeme tutarı 2.015 TL seviyesindedir.

‘DASK’ta Maksimum Teminat 1 Milyon 704 Bin TL!’

Zorunlu deprem sigortası olan bir konutta oluşacak hasar için en yüksek ödenecek tutar 1.704.000 TL’dir. Örneğin, Silivri’de 100 metrekarelik ve 3 milyon TL değerinde bir konut için DASK, 836.300 TL teminat sunar. Bu tutarı aşan durumlar için konut sigortası yaptırmak gereklidir.

Related Posts

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Trump: Çin’den önemli bir adım gelmezse tarifeleri düşürmeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den “önemli bir şey” alınmadığı sürece gümrük tarifelerinin düşürülmeyeceğini açıkladı. Piyasalarda tarifelere uyum sürecinin başladığını belirten Trump, yeni bir vergi ertelemesinin de gündemde olmadığını vurguladı.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir