İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İran’ın nükleer programı, tamamen barışçıl amaçlar doğrultusunda olduğunu iddia etmektedir. Enerji üretimi ve tıbbi araştırmalar gibi sivil hedefler için kullanıldığını savunan İran’a karşı Batılı ülkeler ve İsrail, nükleer silah geliştirme endişesi taşımaktadır. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın nükleer faaliyetlerini denetlemekte ve düzenli raporlar sunmaktadır. Ancak son zamanlarda İran’ın uranyum zenginleştirme seviyelerini artırması ve denetimlere kısıtlamalar getirmesi, uluslararası camiada endişelere neden olmuştur. İsrail ise, İran’ın nükleer silaha ulaşmasını kendi güvenlik açısından bir tehdit olarak görmekte ve bu durumu önlemek için askeri seçenekleri masada tutmaktadır.

ULUSLARARASI GÖRÜŞLER VE UZMAN DEĞERLENDİRMELERİ

İran ve İsrail’in nükleer programları, uluslararası alanda farklı görüşlere ve değerlendirmelere yol açmaktadır. Birçok ülke, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na taraf olmayan İsrail’in nükleer kapasitesinin bölgedeki dengeyi bozabileceği ve diğer ülkeleri nükleer silah edinmeye teşvik edebileceği konusunda endişelidir. Diğer yandan, İran’ın nükleer programı hakkında şeffaflık ve uluslararası denetimlere tam uyum konusundaki endişeler devam etmektedir. Uzmanlar, İran’ın nükleer silaha sahip olmasının bölgesel bir silahlanma yarışını tetikleyebileceği ve Ortadoğu’daki gerilimi artırabileceği konusunda uyarıda bulunmaktadır. ABD ve Avrupa Birliği gibi aktörler, diplomatik yollarla İran’ın nükleer programını kontrol altında tutma çabalarını sürdürmektedir.

Related Posts

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor

Chobani ne demek, sahibi kim? Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Fenerbahçe’ye sponsor oluyor!

Dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani, Fenerbahçe Spor Kulübü ile stadyum isim sponsorluğu ve Avrupa maçlarında forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladı. Chobani yoğurt kimin? Sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü, 10 Temmuz 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani ile stadyum isim sponsorluğu ve Futbol A Takımı’nın Avrupa maçlarındaki forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladığını duyurdu. Peki, Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Chobani ne demek, sahibi kim?

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

LGS sınavı iptal olacak mı? Bakan Tekin’den net yanıt!

LGS iptal olacak mı, yeniden mi yapılacak sorusu bir süredir gündemde yer alıyordu. LGS sınavı sonrasında soru kitapçığı erken yayılmıştı. Bununla beraber LGS sınavının iptal edilip edilmeyeceği konusu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iddialarla ilgili net konuştu. Peki LGS iptal edilecek mi, yeniden mi yapılacak? İşte ayrıntılar…

ADANA DEPREMLE SALLANDI! Son dakika depremler AFAD ve Kandilli listesi 24 Haziran – Canlı: Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Az önce deprem mi oldu?

Son dakika deprem haberleri 24 Haziran Salı yani bugün yurt genelinde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki yurtiçi ve komşu ülkelerde meydana gelen depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anbean kaydediliyor. Son olarak AFAD tarafından kaydedilen verilere göre saat 00.08’de Bingöl’de 3.8 büyüklüğünde ve saat 07.09’da Adana Saimbeyli’de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise Adana Saimbeyli’deki depremin büyüklüğü 4.6 olarak açıklandı. Öte yandan yine AFAD verilerine göre saat 07.12’de ise Muğla Datça açılarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 24 Haziran son depremler listesi…

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

vozol