Kanserde genetik haritalama tedavi başarısını yükseltiyor

Bireyselleştirilmiş Tedaviler Kanser Tedavisinde Başarıyı Artırıyor

İSTANBUL (İGFA) – Kanser tedavisinde bireyselleştirilmiş tedavilerin önemine dikkat çeken Bayındır Söğütözü Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Esin, genetik haritalama sayesinde en etkili tedavinin belirlendiğini ve bu sayede başarı oranlarının arttığını vurguladı.

‘Bireyselleştirilmiş Tedavi’ kavramını, Amerika Gıda ve İlaç Denetleme Ajansı’nın ‘doğru kişiye, doğru zamanda, doğru dozda, doğru ilaç ile tedavi’ olarak tanımladığını belirten Esin, her bireyin kendi genetik özelliklerine göre tedavi edilmesinin önemine değindi.

Kanser Hücreleri Genetik Şifreyle Tanımlanıyor

Bireyin kendi genetik şifresinden gelişen kanser hücrelerinin incelenerek, en uygun tedavi yönteminin belirlendiğini ifade eden Doç. Dr. Ece Esin, genetik haritalama sayesinde hastaların kişiselleştirilmiş tedavilerden faydalandığını belirtti. Bu sayede hastalara gereksiz tedavilerin önüne geçildiğini ve yan etkilerin azaldığını söyledi.

Hastaların kanser tedavileri esnasında moleküler genetik testlerin uygulanmasının tedavi başarısını artırdığını dile getiren Esin, tedavinin etkinliğini ve hastaların sağlık yüklerini azalttığını belirtti.

Genetik Tarama Hangi Kanserler İçin Uygulanıyor?

Farklı kanser türlerinde genetik taramaların etkili olduğunu belirten Doç. Dr. Ece Esin, akciğer, meme, bağırsak, böbrek ve cilt kanserlerinin yanı sıra diğer kanser türlerinde de genetik testlerin uygulanabileceğini ifade etti. Genetik haritalama sayesinde immünoterapi tedavilerinin etkinliğinin de belirlenebildiğini aktardı.

Genetik testlerin kanser tedavisinde yeni bir çağın kapılarını araladığını belirten Esin, hastaların kişiselleştirilmiş tedavilerle kanserle mücadele etmelerinin önemine vurgu yaptı. Özellikle genetik haritalama yönteminin, hastaların tedavilerine verilen yanıtların belirlenmesinde kilit bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Aile hekimleri kira kriziyle karşı karşıya; “Gerekli bütçe verilmeli!”

Aile hekimleri kira kriziyle karşı karşıya; “Gerekli bütçe verilmeli!”

Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

Bayburt’ta 4 yıldır kalp yetersizliğiyle mücadele eden 57 yaşındaki bir hastaya, Uzm. Dr. Ali Can Özkan ve Anjiyografi Ünitesi ekibi tarafından, ani kalp durmalarına karşı koruma sağlayan şoklama özellikli kalp pili (ICD) başarıyla takıldı.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

vozol