Anne adayları dikkat! “Basit bir enfeksiyon” demeyin, erken doğum riskini artırabiliyor

Önerilen Besinlerle Hamilelik Sürecinde Bağışıklık Sistemini Güçlendirin

1-Besinleri Doğru Seçin

Hamilelik sürecinde omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotik besinler tüketmelisiniz. Ayrıca yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak, mercimek gibi çinko ve demir içeren besinleri de sofranızda bulundurmalısınız.

2-Sıvı İhtiyacını Karşılayın

Her gün en az 2 litre su içmek, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Yeterli su tüketilmesi, idrar yolu enfeksiyonlarından, kabızlıktan ve erken doğum riskinden korunmanıza yardımcı olur.

3-Temizliğe Özen Gösterin!

Ellerinizi sık sık yıkayın ve hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi temiz tutmak, enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca el dezenfektanları da kullanabilirsiniz.

4-Uykunuzu İhmal Etmeyin

Yeterli ve kaliteli uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Düzenli uyku, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir.

5-Kalabalıktan Uzak Durun

Kalabalık ortamlardan kaçının, özellikle bu dönemde virüs bulaşma riski yüksektir. Hijyen kurallarına dikkat edin ve ortamınızı sık sık havalandırın.

6-Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Dengeli ve sağlıklı beslenmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin temelidir. Mevsim sebzeleri, meyveler, protein ve lif açısından zengin besinler tercih edin.

7-Hasta Kişilerden Uzak Durun

Grip veya soğuk algınlığı olan kişilerle temastan kaçının ve hijyen kurallarına dikkat edin. Maske takarak, enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

8-Solunum Yollarınızı Koruyun

Kalabalık ortamlarda maske takmayı ihmal etmeyin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için enfeksiyonlardan korunmalısınız.

Related Posts

Talasemi tehlikesi: Taşıyıcılık oranı yüzde 2,1 ‘e ulaştı

Halk arasında “akdeniz anemisi” olarak bilinen talasemi için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Bağcı açıklamada bulundu. “Türkiye’de talesemi taşıyıcılık oranımız yüzde 2,1 ama bölgelerde değişiyor. Bazı bölgelerde daha yoğun yüzde 0,6 ile yüzde 13 arasında bu oran değişiyor” dedi.

Anne babalar çocuklarının oyuncak sepetine bakın! Bakanlık açıkladı, kanserojen madde içeriyor…

Bakanlığı ilan ettiği listeye göre Serra Plastik’in kırmızı oyuncak arabasında kimyasal madde tespit edildi.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.