Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna katılıyor musunuz? O zaman size kahvaltıyı çok daha keyifli hale getirecek bir tarifimiz var!
Kıpkırmızı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
![](https://bulancak-haber.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/kahvalti-sofrasinin-vazgecilmezi-olacak-kipkirmizi-ayva-receli-nasil-yapilir-1-tNVgYJpt.jpg)
Malzemeler:
-
2 kg ayva
-
1 limon
-
3 su bardağı şeker
-
1 çubuk tarçın
-
2-3 adet karanfil
-
1 parça tereyağı
Hazırlanışı:
1. Ayvalar için limonlu su hazırlayın. Ayvaları soyun ve çekirdekleri atmayın.
2. Küp küp doğrayıp limonlu suya koyun.
3. Ayvaları hazne içerisine koyun. Üzerine şekeri dökün.
4. Çubuk tarçını, karanfilleri ve 1 yemek kaşığı limonu da ekleyin. Reçel ayarında iki kez pişirin.
5. Pişirdikten sonra tereyağı ilave edip sıcakken kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun!
Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?