Kuaföre gitme derdine son! Kadınlarda bıyık çıkmasını bitiriyor, kararmayı sıfırlıyor

Dudak üstünde oluşan tüyleri cilde zarar vermeden almak bile epey zorlayıcı olabilir. Bıyık almak için genellikle ağda, cımbız veya ip yöntemleri uygulanır. Sıklıkla tercih edilen bu yöntemler ciltte çeşitli kararmalara ve batık problemlerine neden olabiliyor.

Kullanılan ağdalar zaman içerisinde ciltte sarkma, kırışıklık, tahriş ve kararma gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Özellikle dudak üstünde kalan bölgenin daha hassas olması, çok kolay tahriş olabileceğini gösteriyor.

Dudak üstünde oluşan tüylerin zamanla azalmasını beklerken kullanılan yöntemler nedeniyle çoğaldığını fark edebilirsiniz. Ancak bazı yöntemler düzenli uygulandığında zamanla tüy oluşumunun azaldığını fark edeceksiniz.

Bıyık alma derdi herkese ve cilt tiplerine göre farklılaşsa da derlediğimiz bu yöntemler bıyıkları büyük ölçüde azaltan doğal yöntemlerdir. Elbette ki düzenli bir şekilde uygulamak şart.

NANE ÇAYI

Uzman tavsiyelerinden biri olan nane çayı, özellikle yüzünüzde çıkan tüyleri azaltmak için kullanılır. Vücutta üretilen androjen hormonu, nane çayını kullandıkça azalabiliyor. Bu sayede yüz bölgesinde oluşan tüylenmeler büyük oranda azalmaya başlıyor.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için oldukça pratik olan nane çayını deneyebilirsiniz. Hazırlamak için bir tatlı kaşığı kuru naneye kaynar su ekleyip beklemeniz gerekiyor. 10 dakika demlendikten sonra süzebilirsiniz. Ardından içerisine bir çay kaşığı bal ekleyip içerek faydalı etkilerden yararlanabilirsiniz.

MERCİMEK VE BAL

Bıyıkların hızlı çıkmasını önlemek, zamanla azalmasını sağlamak için mercimek kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Mercimek, ciltte oluşan ölü derini temizlenmesini sağlar. Bu durum da en çok kıl köklerini ilgilendirir.

Bir avuç mercimeği öğüttükten sonra macun haline getirip içerisine bal ekleyin. Elde edilen karışımı bıyık bölgesine sürüp bekletebilirsiniz. Ardından temizleyin. Bu karışımı haftada bir kez uygulayarak tüyleri azaltmayı deneyin.

DOĞAL AĞDA

Birçok kişi tarafından kullanılan bu yöntem, tüy oluşumunu azaltabilir. Kullanılan şekerli ağda yönteminin tüyleri besleyip beslemediği ise herkes tarafından merak edilen bir durum. Bu konuda dikkat edilmesi gereken şeyin ‘tüylerin çekildiği yön’ olduğu belirtiliyor.

Şekerleme yöntemi, tüyleri alırken oluşan acıyı azaltmada önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda bıyıkların azalmasına etki edebilir. Macun şeklinde kullanılan karışımı bıyık bölgesine sürdükten sonra ters yönde çekmek gerekiyor. Şeker ile yapılan doğal ağda rahatsız edici tüylerden kurtulmak için etkilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir